Over Van Doeke

           
Aagje Dijkstra (Van Doeke),
Patroon ontwerper

 

"Van Doeke" is een merk dat staat voor kleur, vrolijkheid en exclusiviteit. Het is tijdloos maar toch eigentijds.

De creatieve reis begon jaren geleden met het ontwerpen en maken van kinderkleding, dit waren vooral bontgekleurde jurken met veel verschillende stoffen. Het was een hele toer om mooie stoffen bij elkaar te vinden. Hierdoor ben ik begonnen met het ontwerpen van prints zodat de kleuren en printjes mooi op elkaar kunnen afstemmen.

Het enthousiasme is zo groot dat het jammer zou zijn als deze kennis alleen bij mij zou blijven, het zou geweldig zijn als iedereen die iets exclusiefs zou willen hebben dit zou kunnen maken. Maar om nou iedereen te leren om prints en patronen te maken dat zou een enorme tijdrovende klus zijn. Ikzelf ben van grote stappen snel thuis principe.

Daarom is het idee ontstaan om prints van te voren in te tekenen zodat je alleen zelf de kleuren hoeft te bepalen. Vaak is de print belangrijk maar de kleuren zoveel meer. Ga maar eens na als je kleding gaat kopen, dan kijk je eerst naar de kleuren en de print is een mooie bijkomstigheid als deze je aanspreekt.

Hoe werkt het?

Er zijn kleurboeken gemaakt met verschillende thema's

  1. Je kleurt de print naar wens met kleurpotlood, verf, markers of wat je maar leuk vind om te gebruiken. Tip: kopieer de print een paar keer zodat je kunt uitproberen wat je het mooist vindt.
  2. Je maakt een rechte foto van je print, denk om de belichting en pas de foto eventueel nog aan. Wat je op je scherm ziet daar gaan we mee werken.
  3.  Kies je product en upload je foto.
  4. Wij gaan voor jou aan de slag en maken van jouw eigen ontworpen print een mooi patroon.
  5. Wij sturen jou een mock up met het voorbeeld hoe jouw gekozen product eruit komt te zien, bij goedkeuring zenden wij het patroon naar de leverancier en binnen een week heb jij je eigen ontworpen product bij je thuis.